maanantai 4. toukokuuta 2015

29.04-03.05.2015

Helou!

Työ viikkoni oli loppujen lopuksi todella lyhyt, sillä Maanantai ja Perjantai olivat molemmat vapaita juhlapyhien takia. Olin töissä Keskiviikkona normaalisti ja tein paperi hommia (laitoin yrityksen laskuja/ asiakas sopimuksia oikeisiin kansioihin yms.). Torstaina kävin pyörähtämässä toimistolla aamulla, ja parin tunnin jälkeen siirryin kotiin työskentelemään, sillä Nezan piti lähteä hoitamaan pari kokousta eikä toimistolle jäänyt muita. Tein riskikartoitusta toimistolla ja jatkoin sitä kotona. Sovimme että esittelisin tekeleeni ensi viikolla Nezalle.
 Vaikka pidän todella paljon toimiston työympäristöstä ja ilmapiiristä on minun pakko myöntää että työni alkaa olemaan hieman yksitoikkoista. Luulen kuitenkin että ensi viikolla kun palautan riski arviointini, saan uusia tehtäviä. Edelleen on ollut puhetta että suomentaisin yrityksen nettisivut. Tottakai hieman myös harmittaa, sillä haluaisin toki nähdä/tehdä hieman toisenlaisia ja erilaisia töitä, mutta pelkkiä turvajärjestelmiä tuottavalla yrityksellä ei ole niin paljon annettavaa kuten esimerkiksi yrityksillä jotka tuottavat sekä turvajärjestelmiä että vartiointia. VTZ:lla on kuitenkin hälytyskeskus toimisto tiloissa. Yritän kysellä olisiko mahdollista päästä esimerkiksi päiväksi seuraamaan sen toimintaa. Katsotaan mitä he sanovat, mutta kun ensimmäisellä kerralla tutustuin yrityksen tiloihin kävin myös hälytyskeskuksessa, ja sen ääressä työskentelevä mies ei oikeastaan puhunut englantia. Voi tietysti olla että hän puhuu, mutta on vain hieman ujo puhumaan.
 Torstaina hengailin muutaman Erasmus opiskelijan kanssa, jotka asuvat myös asuntolassa. He olivat Englannista, Kroatiasta ja Czech:eistä. Uusia kavereita siis löytyi ja itseasiassa meillä oli todella hauskaa yhdessä. Mukavaa kuulla erilaisuuksista maiden välillä ja yllättyä asioista, jotka voivat olla erimaissa niin erilaisia. Sain heiltä myös paljon vinkkejä asuntola asumiseen. On todella hauska myös huomata, että on paljon helpompi ymmärtää ihmisiä, jotka eivät puhu äidinkielekseen englantia kuin heitä jotka puhuvat! Englantilaisten kanssa oli nimittäin yllättävän vaikeaa kommunikoida ilman että joutui välillä tarkistamaan mitä he sanoivat. Joka tapauksessa olen todella iloinen kun nyt tiedän mistä löydän muutaman ihmisen täältä, jotka eivät myöskään lähde viikonloppuisin kotiin ja voimme tehdä asioita yhdessä.
 Perjantaina lähdin Mariboriin viettämään Peterin läksiäisiä. Prevoz matkustaminen alkaa olemaan jo todella rutiini. Eli omalla tavalla se että meidät erotettiin eri kaupunkeihin oli hyvä asia, sillä se ehkä jopa avasi meitä kaikkia hieman enemmän. Tarkoitan siis että Prevoz kyydin kanssa omalla tavallasi luotat (mutta tottakai samalla olet varovainen ja arvioit ) kuljettajaan sekä ajoneuvoon. Tämän "luottamuksen" takia siis myös avaat ja avarrat maailmaasi enemmän, etkä ole niin kyyninen vaihtoehdoille. Voisimme matkustaa junalla tai bussillakin, mutta autolla matka on paljon mukavampi, nopeampi ja halvempi kuin julkisilla.
 Mariborissa vietimme mukavan viimeisen illan yhdessä. Nautimme muutamasta oluesta ja niitäkin paremmasta seurasta. Täytyy sanoa että hienosti olemme pitäneet yhtä ja järkkäilleet yhteisiä reissuja onnistuneesti etäisyyksistä huolimatta. Aika on myös kulunut niin nopeasti etten itse edes pysy perässä! Juurihan me tulimme tänne, ja nyt Peter jo lähtikin eikä meilläkään ole jäljellä kuin 3 viikkoa. Niin se aika vain lipuu, huomaamatta. Lauantai iltana lähdinkin jo takaisin Ljubljanaan.
 Sunnuntaina nukuin pitkästä aikaa pitkään ja sain ehkä ensimmäiset kunnon yöunet kuukauteen. En todellakaan tiedä miksi heräilen täällä alvariinsa öisin, mutta lauantai- sunnuntai välisenä yönä tätä ongelmaa ei onneksi ollut. Kävin isänmaallisesti myös katsomassa Suomi-Tanska jääkiekko ottelun pubissa, jossa huonetoverini työskentelee. Kyllä taas nautti suomalaisuudesta, kun pääsi katselemaan leijonia jäällä.
 Lisään kuvia edellisiin blogi teksteihini tässä samalla, joten kannattaa käydä hieman kurkkailemassa edellisiäkin! Tässä siis kaikki taas tältä erää :)
 
 
1-5 VTZ prostori
VTZ:n toimisto (työpaikkani)

 
VTZ on lyhenne
 
 
Hieman ukon ilmaa Mariborissa

1 kommentti:

  1. Moi Jenna! Reflektoit todella hienosti oppimistasi siellä Sloveniassa. Kiitokset myös kuvista. Mukavaa viimeistä kolmea viikkoa! -Ilona

    VastaaPoista