torstai 7. toukokuuta 2015

04.05-07.05.2015

Heipparallaa!

Aloitan heti kertomalla tämän illan suunnitelmista, sillä heräsin vasta nyt ajatukseen että tänäänhän pelataan Suomi-Slovenia kiekkoa Ostravassa! Tänään menen siis ehdottomasti jälleen tiirailemaan peliä. Täällä jääkiekko ei kuitenkaan ole niin lähellä ihmisten sydämiä, että odottaisin  näkeväni hirveää ryysistä pubin television äärellä.
 Töissä olen ollut jälleen ahkerasti tämän viikon. Sain riskianalyysin tehtyä jonka jälkeen katsoimme Nezan kanssa sen yhdessä läpi. Analyysini ei kai ollut ihan sellainen kun sen oletettiin olevan, mutta he sanoivat että se on hyvä alku heille alkaa tekemään standardien mukaista riskikartoitusta. Ongelmanahan tosiaan oli se, että jos olisin kuullut/tiennyt, että he haluavat ISO 9001-2015 mukaisen kartoituksen olisin toki ottanut selvää ja pyrkinyt tekemään sen niin hyvin kuin osaan. Yrityksen siis pitää tehdä uusi riskiarviointi tänä vuonna sillä edellinen standardi (ISO 9001-2008) meni tänä vuonna vanhaksi, ja standardeihin on tullut hieman muutoksia. En kuitenkaan tiennyt, joten nyt ei auta itku markkinoilla! Oli kuitenkin mukavaa että riskianalyysistäni on edes jotain hyötyä heille.
 Tällä viikolla aloitin suomentamaan yrityksen nettisivuja, joka on oikeastaan ihan hauskaa puuhaa. Täytyy kyllä myöntää että, Google translate on kylläkin ollut myös aika kovassa käytössä. Ymmärrän itse mitä lauseet tarkoittavat (ainakin suurimmaksi osaksi), mutta asia onkin sitten aivan eri kun se pitäisi suomeksi muotoilla. Nyt huomaa että englannin puhuminen arkikielenä vaikuttaa oikeasti todella paljon myös ajatteluun. On nähkääs todella vaikea esimerkiksi puhua pitkän tauon jälkeen taas suomea kun on yhteydessä kotiin tai kirjoittaa blogia. Melkein on siis jopa tarvinnut käyttää translate:a toisinkin päin välillä. Ja itseasiassa huonetoverini Melita on monta kertaa kuullut kun puhun unissani englantia. Todella hassua, mutta niin se kielikin tarttuu näköjään. Olemme kyllä saaneet välillä hyvät naurut,kun hän on kertonut mitä taas yöllä niin kovasti kerroin ja hölötin.
 Täällä on ollut todella lämmintä tällä viikolla. Korkeimmaksi taisi mennä eilen kun oli 29°C, ja tämän mittasi varjossa oleva lämpömittari. Toivotaan, että jatkuu vielä muutaman viikon nämä hyvät kelit, että voi sitten hyvissä mielin tulla sateiseen Suomeen takaisin. Aika paljon, sitä jännittää että miten on kaikki hoidossa siellä koto puolessa, kun valmistuminen lähestyy kovaa vauhtia (ainakin niin toivon!!) ja työpaikka asioita pitäisi saada hoitoon. No mutta kyllä tämä tästä, kun vaan unohtaa vielä hetkeksi stressaamisen ja jatkaa vasta sitten kun Suomeen paluu koittaa. Nyt pitää nauttia viimeiseen asti kun vielä voi :)

2 kommenttia:

  1. Moi Jenna! Ihan oikein, nauti siellä olosta nyt kun se on mahdollista äläkä turhaan haikaile tänne kaatosateiseen Suomeen ihan vielä :) Ainakin koulun osalta voit olla huoleti, täällä on kaikki kunnossa ja odottelemme sinua takaisin. -Ilona

    VastaaPoista
  2. Juu ihan kauhulla odotan, että kuinka kylmissään sitä joutuu sit takas tulles olemaan kun on jo tähän säähän niin tottunut :D ps. Älyttömän mukava kuulla että koulun takia ei tarvitse murehtia!! :)

    VastaaPoista