maanantai 20. huhtikuuta 2015

13.-19.04

Viikko vierähti lähinnä töiden parissa. Tämän viikon pääteemanani oli etsiä suomalaisia turvatekniikan yrityksiä ja listata ne. Listasin yritykset niin että kerroin minkälaisesta yrityksestä on kyse, mitä järjestelmiä se tuottaa/asentaa ja muita VTZ:lle hyödyllisiä tietoja. Pääsin myös tutustumaan järjestelmä suunnitteluun, sillä minua pyydettiin auttamaan erään yrityksen  pohjakarttojen kanssa. Minun tehtäväni oli leikata karttoja niin kuin minulle neuvottiin ja lopuksi taitella ne tiettyyn malliin. Itsessään työ ei ollut niinkään hirveän kiinnostava, mutta sain paljon nippelitietoja, vinkkejä ja opetusta suunnittelun ihmeellisestä maailmasta niiden ohella.

Maanantaina tosiaan järjestyi vihdoin internetti ja torstaina jääkaappi, joten nyt olen melko tyytyväinen. Vapaa-aika tällä viikolla on mennyt suurimmaksi osaksi ulkona, sillä täällä oli melko hyvä sää alku viikosta, ja loppu viikosta sain taas uusia kavereita, joiden kanssa tuli hengailtua muutamana iltana töiden jälkeen. Peterin ja Mikaelin oli tarkoitus tulla Lubljanaan viikonlopuksi, mutta suunnitelmat menivät uusiksi koska sää oli sateinen. Mikael kuitenkin ilmoitti tulevansa vierailulle, sillä halusi sunnuntaina mennä harjoittelemaan Lubljanan Lacross joukkueen kanssa. Majoitin Mikaelin huoneeseemme, sillä huonetoverini lähti jälleen kotiin viikonlopuksi. Vaikka hieman satoikin kävimme lauantaina kiertelemässä Mikaelin kanssa keskustaa ja kauppoja kun hän saapui. Monen kaupan ja aika monen ostoksen jälkeen lähdimme asuntolalle. Mikaelilla oli sama reaktio asuntolastani kuin minullakin aluksi. Oli melko hassua, että minä en edes kiinnitä niihin asioihin enää huomiota vaikka ne aluksi kovasti häiritsivätkin. Niin sitä ihminen vain tottuu kaikkeen ja vieläpä melko nopeasti.

Illalla lähdimme parin naapurini kanssa katselemaan Lubljanan yötä. Yöllä kaupunki on minusta ehkä jopa hieman kauniimpi kuin päivällä. Valaistus, linna, joki, kirkot, arkkitehtuuri, hiljaisuus antoivat esimerkiksi keskustorista ihan eri kuvan kuin se on päivällä. Sunnuntaina menimme käymään Mikaelin kanssa Lubljanan kylpylässä Atlantiksessa. Ei ehkä ihan viiden tähden kylpylä, mutta melko samanlainen kuin esimerkiksi Suomen Serena. Paikalliset kertoivat että useimmiten Atlantiksessa käyvät vain turistit, mutta välillä hekin vierailevat siellä. Sauna osasto oli melko jännittävä kokemus meille. Ei sillä etteikö alastomuus olisi melko normaali asia Suomessakin, mutta kun oli kyseessä sukupuolesta riippumaton osasto, olimme hieman hämmentyneitä (ja kyllä pidimme pyyhkeet päällämme saunassa). Saunoja taisi olla yhteensä kymmenen erilaista, joista kuumin ja tyhjin oli tietysti Suomalainen sauna. Monessa saunassa oli jokin tuoksu, esimerkiksi yhdessä oli sitruunainen ja raikas tuoksu. Kylpylä oli todella kiva rentoutumis tapa näin kolmen viikon alku rumban jälkeen. Nyt voimmekin sitten aloittaa rentoutuneina, motivoituneina ja hymyssä suin uuden viikon. Ei muuta kuin tsempit sinnekin uuden viikon aloitukseen, heipsan!

Ps. pyydän anteeksi että olen nyt kirjoitellut himan harvemmin, nyt jatkan taas kirjoittelua useammin kuin kerran viikossa.

1 kommentti:

  1. Moi Jenna! Mukava kuulla pitkästä aikaa näin netin välitykselläkin. Hyvä, että asiat ovat järjestyneet jossain määrin ja ainakin, että työ vastaa tavoitteitasi. Tsemppiä! -Ilona

    VastaaPoista